- Client Plein
- Location 4F, Toranomon Hills Station Tower, 2-6-3 Toranomon, Minato-ku, Tokyo, Japan
- Opening Date January 16, 2024
- Scale / Floor Area 63㎡
- Construction Hakusensha
- Lighting Design Katsuyuki ANDO, Eriko IMANISHI(Daiko Electric Co., Ltd.)
- Interior Design Masterd
- Photography Nacása & Partners
Cuisine Becomes Theatre
A Minimalist Urban Brasserie
Just beyond the escalators, on Toranomon Hills Station Tower’s fourth floor, sits an open, light-filled casual bistro. Here, a counter-encircled kitchen becomes a stage — the makers and guests drawn into intimate proximity, each dish composed before their eyes.
The interior is pared back to 12 standing counter spaces and 18 counter seats, all arranged around a central island kitchen with open flames. Restrained urban minimalism amplifies the sizzle, the scent, and the culinary choreography — elevating the cuisine’s sensorial presence throughout the space.
Above, a range hood clad in Plein’s signature white tile echoes the Omotesando motif — a quiet nod to the brand’s heritage. This luminous detail draws the eye upward while anchoring the space.
A palette of tactile materials — black-stained timber walls, ribbed teak wainscoting, and counters in troweled mortar and burnished plaster — brings depth and warmth to the space. Designed as an effortless extension of daily life, this new kind of urban brasserie transforms everyday dining into a multisensory performance.
ミニマルなデザインで、
食の気配を立ち上げる、都市型ブラッスリー
虎ノ門ヒルズ ステーションタワー4階、エスカレーターを上がった先の開放的なフロアに位置する、キッチンを囲むカウンター形式のカジュアルビストロの計画。つくり手と客の距離が近く、料理の仕上がりを目の前で楽しめるこの空間は、カジュアルでありながら本格的なフレンチを味わえる。
店内は、12席のスタンドと18席のミドルハイカウンターのみで構成され、アイランド型に熱源を配置したオープンキッチンを中心に据える。装飾を抑えた都会的でミニマルなデザインが、香りや音、調理の臨場感やシズル感を際立たせ、「食」の気配を拡張させる。フロアに足を踏み入れた瞬間から、食の場へと誘うような高揚感が立ち上がる構成とした。
キッチン上部には、表参道店で使用していた白いタイルの意匠を継承した吊りフードを設置。ブランドの原点を伝えるこのタイルが、空間のなかで視線を惹きつける印象的な存在となっている。さらに、黒い木目の壁面に、凹凸のあるチーク材の腰壁、モルタルや研ぎ出しの左官カウンターを組み合わせ、素材の質感を際立たせながら、落ち着きと温かみを兼ね備えた空間を構築。日常の延長として気軽に立ち寄れる場でありながら、五感を研ぎ澄ませるようなひとときを提供する、新たな都市型ブラッスリーである。

